För arrangör

Här hittar du som är arrangör information om våra nuvarande och tidigare föreställningar.

Jag är här nu! spelar både uppsökande och i egen regi. Vi utgår från Göteborg, men spelar i hela landet!

För prisuppgift på uppsökande föreställningar se pris på respektive säljblad nedan. Biljett bokning och aktuella speldatum hittar ni under fliken biljetter.

Stora lilla
!!!PREMIÄR 27/4 på HAGATEATERN!!!

Stora Lilla bor med sin mamma. Mamma är den stora och Stora Lilla är den lilla - oftast... Men vad betyder stor? Och vad betyder liten? Ibland känner jag mig stor och ibland liten. Är jag liten eller stor? Hur länge är man liten? Går det över när man blir stor? Så undrar föreställningens huvudperson Stora lilla… Med livemusik, humor och varmt omfamnad av de stora frågorna i livet möter vi denna lilla familj mitt i vardagen. En musikföreställning om att vara stor eller liten, ta om hand eller tas om hand. Om det stora i det lilla. Om ömhet, styrka, stordåd och om att få var liten -och stor!

PREMIÄR på HAGATEATERN, GÖTEBORG 27april!
Boka din biljett via kulturpunkten HÄR

Spelas 2018. Uppsökande från 3 år.
Länk till Scenkonstportalen 

Tantpresidenterna (2012-nu)

De syns men ändå inte. För vad gör de när alla andra är på jobbet eller i skolan? Vem är hon, den äldre kvinnan? Tanten? Kanske är hon som du? Kanske någon helt annan än du tror? Vi möter tanten som matar duvor, tanten som vägrar passa in, cowboytanten, hiphoptanten, tanten som rullat femtusensjuhundramiljoner köttbullar - och de elaka små grisarna ...

Musikteatergruppen Jag är här nu! fortsätter att vända på normer och konventioner kring vad som är möjligt, vems berättelse vi lyssnar till och ge publiken nya möjliga bilder av verkligheten, här med en äldre person som subjekt.

Spelas uppsökande 2018 från 10år.
Länk till Scenkonstportalen

Jag är här nu! (2008-2011)
- Om vänskap, känslor och relationer

En föreställning som speglar vänskapen mellan tre vänner i 10-12 års åldern. I vardagsnära situationer och låtar möter vi vännerna i deras drömmar, samspel och känslor när de sover borta, skriver kärleksbrev, pillar på plåster, råkar ha köpt samma mössa … Det handlar om vänskap och samhörighet, om att vilja passa in men samtidigt vara unik, om att att bli definerad som sämre på något för att man är kille eller tjej och om att vara osams men hitta tillbaka till vänskapen.

Föreställningen vann Barnteaterakademiens Manuspris 2008 och spelades 350 föreställningar mellan 2008 och 2011. Gruppen samarbetade även med Lisa Lindén som gjorde ett lärarhandlednings material med temat genusfrågor. Spelades 2008-2011 uppsökande från 6 år.

Skrattkorven och Surstruten (2014-nu)
- Var ska man göra av alla känslor?

Med svängig musik och sprittande refränger träffar vi kompisarna som flyger som fåglar, skrattar som korvar, surar som strutar och smakar på det magiska ordet förlåt… Vi möter även monstret som bor i magen, gör som det vill, busar och bråkar, och som tittar fram när man minst anar det. Kan man dansa bort sitt monster? Hur ser just din monsterdans ut?

Spelas 2017-2018 uppsökande från 3 år.
Länk till Scenkonstportalen

Idol – så som VI vill (2011-2015)

Hur känns det att vara beundrad av många? Måste man passa in för att bli omtyckt? Är kändisar som vanliga människor? Följ med Musikteater Jag är här nu! när vi utforskar självkänslan, träffar beundrare och de beundrade i en föreställning om att låta sig inspireras - snarare än imponeras!

Kom igen, kom igen! - För allt du vill är på riktigt!

Tänk Om (2013)
- Vad är egentligen en scen? Vems villkor råder där?

En interaktiv musikföreställning där publiken deltar musikaliskt och sceniskt. En föreställning i konsertform som vill utforska identitet och vår upplevelse av musik och konst i allmänhet. Vad är egentligen en scen? Vems villkor råder där? En föreställning som vill utforska identitet och vår upplevelse av musik och konst i allmänhet.

Publiken bjuds in i en annan dimension, stämmning, plats eller tillstånd utan de definitioner vi är vana vid. Kanske helt enkelt till det ställe där det enda som finns är friheten att vara de vi egentligen är. Samla upp tårarna från balladen till ett konfettiregn och låt ditt eget hjärtslag leda dig rätt. Möt oss där språket och definitionerna tar slut och konsten tar vid. I takt med att normer och konventioner upplöses försvinner scenkanten och ett gemensamt rum skapas där vad som helst är möjligt. Möt din bästa vän i form av en låt. Ingenting är på låtsas men allt du vill är på riktigt.

Arbetet med föreställningen Tänk Om fick skjutas på framtiden och föreställningen har inte spelats ännu för publik.

Musikteater Jag är här nu! är subventionerade och godkända för Västra Götalandsregionen (VGR) arrangörsstöd och Göteborgs kommuns utjämningsbidrag. Föreställningarna kostar då 30kr/ barn i Göteborg och i VGR/Göteborg subventioneras föreställningens inköpspris med 50% på angivet pris på säljbladen. 

Detaljerad information om Regionens arrangörsstöd finns HÄR.
Detaljerad information om Utjämningsbidraget i Göteborg finns HÄR.

Detaljerad info om  Riksteaterns Småplats Stöd HÄR.
Detaljerad info om Kulturstöd i Bygdegårdar HÄR.